De Nationale Zwem4daagse is een sportief jaarlijks terugkerend zwemevenement voor het hele gezin. Al jaren organiseert de KNZB de Nationale Zwem4daagse om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met zwemmen. Ook zwemvereniging De Plas organiseert in samenwerking met zwembad De Wel dit jaarlijkse festijn. De Zwem4daagse is in De Wel altijd van maandag t/m donderdag in de laatste schoolweek voor de zomervakantie (in regio midden).

Meedoen met de Zwem4daagse betekent vier avonden een afstand zwemmen van 250 of 500 meter (10 of 20 banen zwemmen). Ben je 10 jaar of ouder, dan zwem je 500 meter, ben je jonger dan 10 jaar dan zwem je 250 meter per dag. In 4 dagen heb je dan een afstand van 1 of 2 kilometer afgelegd.
Je kunt individueel deelnemen, maar het is ook leuk om als gezin of vriendengroep baantjes te trekken. Op de vierde avond ontvangen alle deelnemers een prestatiemedaille. De baantjes kunnen worden gezwommen tussen 18.00 en 20.30. De deelnemers kunnen tot 20.00 uur starten. Je moet wel minimaal in het bezit zijn van een zwemdiploma A.

Meer informatie vindt u op de site van De Plas.

Heb je gevonden wat je zocht?