Gaan de zwemlessen door in schoolvakanties en op feestdagen?

De zwemlessen gaan niet door in de korte schoolvakanties. Gemiste lessen worden niet vergoed. De reguliere zwemlessen gaan ook niet door in de zomervakantie, dan zijn er vakantielessen waar u t.z.t. voor kunt aanmelden. De Wel is gesloten op de feestdagen.

Waar vind ik informatie over zwemles?

Veel informatie vind je op de pagina over leren zwemmen

Kan je een gemiste zwemles inhalen?

Nee. Het is niet mogelijk om een zwemles in te halen op een ander moment.

Wanneer is een kind zwemveilig?

De diploma's waar we voor opleiden zijn de Nationale Zwem-ABC diploma's van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Uw zoon of dochter krijgt hierdoor een brede opleiding die een goede basis biedt om het hele ABC-traject zonder stagnatie te doorlopen. In de nieuwe Nationale Norm Zwemveiligheid (1-1-2018) staat het heel duidelijk omschreven: Zwemdiploma A: leert een kind de vaardigheden te beheersen voor een zwembad zonder attracties. Zwemdiploma B: leert een kind de vaardigheden te beheersen voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Zwemdiploma C: leert een kind de vaardigheden om op een veilige manier plezier te hebben en je te redden in open water (behalve in de zee). Nu beheerst een kind de vaardigheden voor een zwembad met attracties, maar ook voor open water zoals recreatieplassen, brede sloten en vaarten. Wij adviseren altijd het ABC compleet te maken voor de zwemveiligheid van uw kind.

Moet ik mijn kind afmelden als hij/zij afwezig is?

Graag, dit kan telefonisch (0172-571820) of per mail (info@dewel.nl). De eerste les van het verzuim is altijd voor eigen rekening. Als een kind vanwege ziekte afwezig is verrekenen wij de overige gemiste lessen met de volgende leskaart. 

Op welke dagen is er zwemles?

Van maandag t/m zaterdag zijn er zwemlessen voor A, B en C. 

Waar kan ik terecht als ik een vraag over zwemles heb?

Sommige vragen kan de receptioniste beantwoorden, is de vraag inhoudelijker dan is de lesgever degene die het meest weet over de zwemles van uw kind. Meestal is er tussen de lessen te weinig tijd om vragen te beantwoorden. Je kunt bij de receptioniste een belafspraak maken. De lesgever belt je dan zo snel mogelijk op. Of stuur een mailtje naar Info@dewel.nl. Kom je er met de lesgever niet uit, dan kun je ook contact opnemen met de Coördinator zwemzaken via info@dewel.nl. 

Kunnen ouders tijdens de zwemles in de zwemzaal toekijken?

Nee dat kan niet. Vier keer per jaar is er een kijkles, dan kunnen ouders aan de rand van het bad meekijken hoe hun kind zwemt.  

Hoe weet ik wat mijn kind al heeft geleerd met de zwemlessen?

Wij gebruiken het leerlingvolgsysteem Zwemscore. Hierin zie je welke onderdelen van de zwemles het kind al beheerst, nog aan het oefenen is of nog niet gedaan heeft. Ook zet de lesgever regelmatig een bericht in Zwemscore. Bij inschrijving voor zwemles ontvang je automatisch de inloggegevens per mail. 

Mijn kind heeft al een diploma, kan hij of zij verder zwemmen in De Wel?

Dat is mogelijk. Je kunt inschrijven bij de receptie of een mail sturen naar info@dewel.nl met daarin de naam, geboortedatum en adresgegevens van het kind en voor welk diploma hij of zij wil zwemmen.  

Is er een wachtlijst voor zwemles?

Ja, voor zwemdiploma A is de wachtlijst ongeveer 12 maanden. 

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor zwemles?

Inschrijven kan na de derde verjaardag van het kind. Inschrijven kan alleen aan de balie van het zwembad. 

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind inschrijven voor zwemles?

Inschrijven kan vanaf drie jaar. Kinderen vanaf 4,5 jaar oud worden opgeroepen voor zwemles als ze aan de beurt zijn.

Kan ik contant betalen bij het zwembad?

Nee. Je kunt alleen met PIN betalen. Contant geld nemen we niet aan.

Krijgt mijn kind zijn/haar eigen instructeur?

In principe wel. Soms wordt een groepje te klein en zal het samengevoegd worden met een ander klein groepje zodat er weer ruimte komt voor een nieuwe groep. . 

Kan ik een kopje koffie kopen tijdens de zwemles? 

Dat kan; de restaurette en de horeca-bar zijn geopend.

Gratis zwemmen op zaterdag en zondag voor kinderen op zwemles en de wachtlijst in De Wel?

Gratis zwemmen op zaterdag en zondag voor kinderen op zwemles in De Wel en op de wachtlijst voor zwemles in De Wel:

  • Heeft het kind geen zwemdiploma: alleen naar binnen op vertoon van (geldige) leskaart of bewijs van inschrijving en onder begeleiding van een betalende zwemvaardige volwassene die ook meezwemt.
  • Heeft het kind al A of B: alleen gratis naar binnen op vertoon van (geldige) leskaart en onder begeleiding van een betalende volwassene. Zwemkleding verplicht, volwassene zwemt wel of niet mee.
  • Heeft het kind minimaal A en gaat er geen volwassene mee, dan voldoet hij/zij niet aan de voorwaarden voor het gratis zwemmen voor leskinderen en moet hij/zij een entreekaartje kopen.

Heb je gevonden wat je zocht?