Baby’s maken al in een heel vroeg stadium van hun leven kennis met het water. Voor de geboorte “zwemmen” ze immers al in het vruchtwater rond, dus de stap naar het babyzwemmen is niet zo groot als die op het eerste moment lijkt.

Met Baby- & Peuterzwemmen kan al begonnen worden met baby’s van rond de 3 maanden. In lekker warm water wordt in zwembad De Wel aan Baby- & Peuterzwemmen gedaan. De kinderen leren spelenderwijs de eigenschappen van het water te ondergaan en die samen met vader of moeder zelf toe te passen. In het hele baby, peuter en kleutergebeuren spelen de ouders een belangrijke rol. Bij het Baby- & Peuterzwemmen gaat één van de ouders met het kind het water in en de instructeur/trice zorgt voor de aanwijzingen en al vrij snel ontstaat in het water een unieke vertrouwensband tussen ouder en kind. Alle oefeningen worden zoveel mogelijk afgestemd op de leeftijd van de kinderen. 

  • Dinsdag: 9.00 - 9.30 uur kinderen van 0 tot 1,5 jaar
  • Dinsdag: 9.30 - 10.00 uur kinderen van 1,5 tot 3 jaar
  • Dinsdag: 10.00 - 10.30 uur voor kinderen van 3 tot 4 jaar
  •  
  • Woensdag: 9.00 - 9.30 uur kinderen van 0 tot 1,5 jaar
  • Woensdag: 9.30 - 10.00 uur kinderen van 1,5 tot 2,5 jaar
  • Woensdag: 10.00 - 10.30 uur voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar


Je kan met de kleine altijd voor of na de les nog even spelen. Het is niet verplicht om met de lessen mee te doen. Het Baby- & Peuterzwemmen moet niet gezien worden als zwemles. Pas in de groepen voor kinderen van 3 tot 4 jaar wordt aandacht geschonken aan enkele technieken van zwemslagen.

Tijdens de lessen worden de kinderen optimaal begeleid door ervaren lesgevers en wordt de oefenstof steeds aangepast aan het niveau van het individuele kind.

Het werken met baby’s en peuters vraagt een heel aparte aanpak. Enkele medewerkers van De Wel hebben, naast hun gewone opleiding voor zweminstructeur, daarom ook een speciale opleiding voor het Baby- & Peuterzwemmen gevolgd.

De les kun je per keer betalen of je kunt een 12- badenkaart kopen. Je hoeft geen abonnement te nemen. Na afloop van het zwemmen krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden.

Heb je gevonden wat je zocht?