Antwoorden op veelgestelde vragen

Zwemles - algemene informatie

Veel informatie vind je op de pagina over leren zwemmen. 

Nationale Norm Zwemveiligheid

De diploma's waar we voor opleiden zijn de Nationale Zwem-ABC diploma's van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Uw zoon of dochter krijgt hierdoor een brede opleiding die een goede basis biedt om het hele ABC-traject zonder stagnatie te doorlopen. In de nieuwe Nationale Norm Zwemveiligheid (1-1-2018) staat het heel duidelijk omschreven: Zwemdiploma A: leert een kind de vaardigheden te beheersen voor een zwembad zonder attracties. Zwemdiploma B: leert een kind de vaardigheden te beheersen voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Zwemdiploma C: leert een kind de vaardigheden om op een veilige manier plezier te hebben en je te redden in open water (behalve in de zee). Nu beheerst een kind de vaardigheden voor een zwembad met attracties, maar ook voor open water zoals recreatieplassen, brede sloten en vaarten. Wij adviseren altijd het ABC compleet te maken voor de zwemveiligheid van uw kind.

Zwemles - inschrijven

Inschrijven kan na de derde verjaardag van het kind. Inschrijven kan alleen aan de balie van het zwembad. Kinderen kunnen beginnen met zwemles als ze aan de beurt zijn en als ze minimaal 4,5 jaar oud zijn. 

Zwemles - op welke dagen

Van maandag t/m zaterdag zijn er zwemlessen voor A, B en C. 

Zwemles - A ergens anders gehaald, verder in De Wel

Om mee te doen aan de lessen voor B hoef je je A-diploma niet in De Wel gehaald te hebben. Je kunt gewoon inschrijven voor B bij de receptie of een mail sturen naar info@dewel.nl met daarin de naam, geboortedatum en adresgegevens van het kind en voor welk diploma hij of zij wil zwemmen. 

Zwemles - wachtlijst

Voor zwemdiploma A is de wachtlijst ongeveer 12 maanden. Na het afzwemmen (zes keer per jaar) starten er groepen op de dagen en tijden dat het mogelijk is. Soms zijn dat twee groepen, soms wel tien. 

Zwemles - je hebt een vraag

Sommige vragen kan de receptioniste beantwoorden, is de vraag inhoudelijker dan is de lesgever degene die het meest weet over de zwemles van uw kind. Meestal is er tussen de lessen te weinig tijd om vragen te beantwoorden. Je kunt bij de receptioniste een belafspraak maken. De lesgever belt je dan zo snel mogelijk op. Of stuur een mailtje naar Info@dewel.nl. Kom je er met de lesgever niet uit, dan kun je ook contact opnemen met de Coördinator zwemzaken via info@dewel.nl. 

Zwemles - lesgever

In De Wel heeft een lesgroep meestal een vaste lesgever. Op zaterdag zijn het twee of drie vaste lesgevers per vier weken. Soms wordt een groepje te klein en zal het samengevoegd worden met een ander klein groepje zodat er weer ruimte komt voor een nieuwe groep. Dan kan een kind een andere lesgever krijgen. En soms is een lesgever afwezig door ziekte of vakantie, dan krijgt je kind een vervangende lesgever. 

Zwemles - schoolvakanties

De zwemlessen gaan niet door in de korte schoolvakanties. Gemiste lessen worden niet vergoed. De reguliere zwemlessen gaan ook niet door in de zomervakantie, dan zijn er vakantielessen waar u t.z.t. voor kunt aanmelden. De Wel is gesloten op de feestdagen.

Zwemles - les inhalen

Het is niet mogelijk om een zwemles in te halen op een ander moment. 

Zwemles - ziek of afwezig

Is je kind afwezig door ziekte, vakantie of iets anders? Afmelden kan telefonisch (0172-571820) of per mail (info@dewel.nl). De eerste les van de afwezigheid is altijd voor eigen rekening. Als een kind vanwege ziekte afwezig is verrekenen wij de overige gemiste lessen met de volgende leskaart. 

Zwemles - kijken bij de les

Je kan niet elke les in de zwemzaal kijken naar de zwemles van je kind. Drie of vier keer per jaar is er een kijkles, dan kunnen ouders aan de rand van het bad meekijken hoe hun kind zwemt.  

Zwemles - leerlingvolgsysteem

Wij gebruiken het leerlingvolgsysteem Zwemscore. Hierin zie je welke onderdelen van de zwemles het kind al beheerst, nog aan het oefenen is of nog niet gedaan heeft. Ook zet de lesgever regelmatig een bericht in Zwemscore. Bij inschrijving voor zwemles ontvang je automatisch de inloggegevens per mail. 

Zwemles - Jeugdfonds voor Sport en Cultuur

Soms is het mogelijk om een vergoeding te krijgen van het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Hiermee worden alle zwemlessen en bijkomende kosten tot en met het B-diploma betaald. Informatie hierover kan je lezen op https://www.nieuwkoop.nl/jeugdfonds-sport-cultuur

Zwemles - gratis zwemmen op zaterdag en zondag

Gratis zwemmen op zaterdag en zondag voor kinderen op zwemles in De Wel en op de wachtlijst voor zwemles in De Wel:

  • Heeft het kind geen zwemdiploma: alleen naar binnen op vertoon van (geldige) leskaart of bewijs van inschrijving en onder begeleiding van een betalende zwemvaardige volwassene die ook meezwemt.
  • Heeft het kind al A of B: alleen gratis naar binnen op vertoon van (geldige) leskaart en onder begeleiding van een betalende volwassene. Zwemkleding verplicht, volwassene zwemt wel of niet mee.
  • Heeft het kind minimaal A en gaat er geen volwassene mee, dan voldoet hij/zij niet aan de voorwaarden voor het gratis zwemmen voor leskinderen en moet hij/zij een entreekaartje kopen.

Receptie - kaartje of leskaart kopen

Je kan in De Wel alleen met PIN betalen. Online een kaart kopen is niet mogelijk en contant geld nemen we niet aan.

Heb je gevonden wat je zocht?