Op 7 december ontving wethouder Sport Gerben van Duin het Keurmerk Veilig en Schoon voor zwembad De Wel in Nieuwkoop uit handen van Erik Willems van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Wethouder Van Duin: “Wat fijn dat we dit keurmerk ontvangen. Het is een mooie beloning voor het harde werken van het hele team. Daarnaast geven we hiermee een signaal af naar onze bezoekers, namelijk dat we er alles aan doen om onze gasten een veilig en schone zwemomgeving te bieden. Mijn complimenten voor het team!”

Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden.

Het team van zwembad De Wel is trots op het behalen van dit mooie resultaat. Thijs Lek, medewerker Technische Dienst en Zweminstructeur “Ik ben heel blij met dit resultaat. Het is voor ons echt een beloning voor de energie die we er met het team insteken om het zwembad veilig en schoon te houden. We blijven er met elkaar dagelijks aan werken om dit zo te houden en kijken continue hoe we dit nog verder kunnen verbeteren”.

Wat houdt het keurmerk in?

Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden zijn dit bijvoorbeeld: waterleidingwetgeving en legionella preventie, ARBO, HACCP en wet Milieubeheer. Verder worden richtlijnen gegeven voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten. Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van zwembad De Wel aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.