* In de kerstvakantie wordt er een workshop Survivalzwemmen gegeven. Aanmelden voor Survival 1, 2 of 3 kan telefonisch en via mail naar info@dewel.nl.

Kinderen van 7 jaar en ouder met minimaal diploma C kunnen hieraan meedoen. De workshop duurt 2,5 tot 3 uur. Aan het eind van de workshop ontvangen alle kinderen een survival diploma. Er zijn drie verschillende survival diploma’s. 

Bij Survivalzwemmen leer je onder andere jezelf en iemand anders te redden als je bootje omslaat, of iemand in de sloot valt. Je ervaart hoe het is om te zwemmen in het donker als je niets ziet. Je merkt dat zwemmen met kleding aan heel zwaar is, maar dat je ook gebruik kunt maken van je kleding door bijvoorbeeld te drijven op je laarzen. Er zijn drie survivaldiploma's te halen. Survivalzwemmen wordt in de meeste korte schoolvakanties als een workshop aangeboden.

Bij Wakzwemmen ga je gekleed alsof je gaat schaatsen. Het ijs bootsen we na met een stevig zeil op het water. Hierin zitten gaten (de wakken) en je gaat leren hoe je je daar weer veilig uit kan komen, hoe je een wak herkent als je onder het ijs geschoten bent en hoe je een ander veilig kunt helpen. 

Het laatste half uur van de workshop mogen ouders en andere belangstellenden kijken in de zwemzaal naar wat er allemaal geleerd is.

Deze workshop kost € 34,65 (tarief 2023). Dit is inclusief iets te drinken en te snoepen in de pauze en uiteraard een Survivaldiploma of een Wakzwemcertificaat. Je kan je aanmelden als je 7 jaar of ouder bent en minimaal je C-diploma hebt. 

Wat moet je meenemen als je komt Survivallen of Wakzwemmen?

Uiteraard zwemkleding en een handdoek. Daaroverheen doe je een lange broek (geen legging) en een shirt met lange mouwen. Je neemt een stevige tas of vuilniszak mee voor je natte spullen. Deze tas wordt ook gebruikt tijdens de workshop om op te drijven. Extra nodig per diploma:

  • Survival 1: Schoenen met een stevige zool (gymschoenen of kunststof waterschoenen, geen surfschoentjes).
  • Survival 2: Laarzen (schoon!) en een winterjas.
  • Survival 3: Laarzen (schoon!), winterjas, muts en shawl.
  • Wakzwemmen: Laarzen (schoon!), winterjas, shawl en muts.

In het verleden werd je Allround Zwemfan als je (bijna) al je diploma's had gehaald, maar dit bestaat niet meer. 

Heb je gevonden wat je zocht?