In de meivakantie is er veel Recreatiezwemmen. Veel doelgroepen en aquasporten gaan gewoon door, maar er zijn een paar wijzigingen. Kijk hier voor het rooster. 

De meivakantie is van zaterdag 27 april t/m zondag 12 mei. In deze periode gaan de reguliere zwemlessen niet door en is er een aangepast openingstijdenrooster. In de vakantie zijn er vakantielessen, opfrislessen en oefenlessen en natuurlijk hebben we lekker veel recreatiezwemmen. Op de woensdagen worden er minigames georganiseerd tijdens het Recreatiezwemmen en op donderdag 2 mei is er Discozwemmen

Klaar-voor-de-zomer-boost

In deze meivakantie organiseren we een opfrisles voor kinderen die al een tijd geleden hun diploma’s hebben gehaald en daarna niet of weinig hebben gezwommen. In deze lessen van 45 minuten starten we met kleding (regenjas, lange broek, shirt met lange mouwen en schoenen), we herhalen de survivalvormen uit het ZwemABC en doen oefeningen met de boot. Door je kind in de veilige omgeving van het zwembad weer gelegenheid te geven de vaardigheden op te frissen zorg je ervoor dat het met een veilig gevoel de zomer in kan. De Klaar-voor-de-zomer-boost is op vrijdag 3 mei en kost €12,35. Aanmelden kan door te mailen naar d.ruiter@nieuwkoop.nl .

Oefenuurtje XL

Op zaterdag 11 mei is er een Oefenuurtje XL van 11.30-12.15 uur. Dit is ALLEEN bedoeld voor kinderen, die in bezit zijn van hun kledingkaart (zwemles voor A) en voor kinderen die oefenen voor diploma B of C. Samen met een ouder kan er geoefend worden voor de diverse onderdelen uit de diverse diploma’s. Ook kan er gezwommen worden met kleding aan. Dit gebeurt gelijk aan het begin van de les. Na de les is er nog gelegenheid om te spelen tot 12.30 uur. 

Op zondag 28 april en 12 mei is er Oefenuurtje voor leskinderen op alle niveaus van 10.30-11.30 uur. 

Deelname aan een oefenuurtje (gewoon of XL) kost €12,35 (ouder en kind inbegrepen). Oefenuurtjes zijn zwemlessen. Zorg dat je bij aanvang van het oefenuurtje aanwezig bent. Je hoeft niet van te voren aan te melden.

Vakantielessen

Tijdens de meivakantie geven we op diverse dagen vakantielessen waar je je kind voor kan aanmelden (zie inschrijfformulier). In deze vakantie hebben we een nieuwe indeling gemaakt op diverse niveaus.

Kinderen, die nog in de 1e leskaart zitten kunnen alleen deelnemen aan de Kennismakingslessen, ongeacht een ingevuld meetpunt. Hiervoor hoef je niet aan te melden.

Kennismaken met zwemles

Kennismaken met zwemles is bedoeld voor kinderen op de wachtlijst en voor kinderen die net gestart zijn met zwemles. Is je kind bijna aan de beurt voor zwemles, dan kan hij of zij hier op een speelse manier kennismaken met het zwembad, een badjuf, de drijfpakjes, lesmateriaal en natuurlijk het water. Ook voor kinderen die net begonnen zijn met zwemles is de Kennismakingsles leuk en nuttig! Voor de ouders is deelname aan de Kennismakingsles erg informatief. Zij krijgen inzicht hoe een zwemles verloopt en handvatten om hun kind te ondersteunen in het zwemproces.

In deze Kennismakingsles gaat je kind samen met jou:

  • De accommodatie en lesgevers leren kennen
  • Ervaring opdoen met een EasySwim-pakje
  • Kennismaken met bewegen en springen in diep water
  • Ervaren dat natuurlijk voortbewegen (hondjesslag/loopvormen) genoeg is om boven te blijven en te verplaatsen.
  • Ervaren dat je op je buik en rug kunt liggen/voortbewegen
  • Ervaren dat zwemmen in een pakje volop bewegingsvrijheid biedt.

Deelname aan de Kennismakingsles kost maar €5,40 (kind en ouder inbegrepen). De eerstvolgende Kennismakingsles is op zaterdag 4 mei. Aanmelden is niet nodig.

Gratis recreatiezwemmen op zaterdag en zondag 

Recreatiezwemmen is gratis voor kinderen op zwemles en voor kinderen op de wachtlijst in De Wel op zaterdag en zondag! Er moet wel een zwemvaardige volwassen begeleider meezwemmen. Deze koopt een kaartje of gebruikt zijn/haar badenkaart. Dit gratis zwemmen is ook op de zaterdagen en zondagen in de meivakantie.