Centrum veilige sport

Als sporter heb je recht op een veilige en positieve sportcultuur. Je geniet van bewegen in je vrije tijd en misschien ben je ook nog actief als vrijwilliger. Jij kunt ook meehelpen om die sportieve plek te creëren, met je eigen houding en gedrag. En als het misgaat, staat het Centrum Veilige Sport klaar om je te helpen. 

Het Centrum Veilige Sport Nederland is er voor jou bij vragen, twijfels of meldingen. Sporten in een veilige omgeving zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn.

Luisteren, meedenken en begeleiden

De medewerkers van Centrum Veilige Sport luisteren naar je, denken mee en begeleiden je in de beste oplossing. Iedereen mag contact met hen opnemen, zowel sporters, trainers, bestuurders als vertrouwenscontactpersonen, maar ook bezorgde ouders en professionals. Het centrum beschikt over een poule van vertrouwenspersonen die jou als persoon kunnen begeleiden bij incidenten, zowel slachtoffers en beschuldigden. 

Meldpunt, kenniscentrum en toezichthouder

Het centrum is één van de meldpunten in de sport naast het bestuur van de vereniging en de eigen sportbond. Centrum Veilige Sport is een kenniscentrum voor sportverenigingen en bonden, ze maken beleid, geven advies en voorlichting en helpen met preventie en bij incidenten. En boven alles houden ze toezicht op een krachtige opvolging van schendingen door de landelijke administratie in het Case Management Systeem voor de sport.

Alle vertrouwenspersonen, casemanagers en de coördinator van het centrum zijn gediplomeerd vertrouwenspersoon en volgen opleidingen en intervisie om professioneel met hun vak bij te blijven. Het Centrum Veilige Sport is geassocieerd lid van de landelijke branchevereniging voor vertrouwenspersonen.

Wil je iets melden of contact opnemen?

Als je iets ziet of meemaakt dat niet kan: praat erover of meld het. Zoek je praktische tips voor preventie, vraag het aan Centrum Veilige Sport! Want samen zorgen we voor een veilige, eerlijke en plezierige sport voor iedereen. De hulplijn met deskundige hulpverleners 0900 202 5590 is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur. https://centrumveiligesport.nl/

Heb je gevonden wat je zocht?